Het zoekformulier
Laatst bijgewerkt
Laatst bijgewerkt
Het zoekformulier wordt gebruikt om het item op het onderliggende formulier te kunnen zoeken.
Het zoekformulier bevat 1 of meerdere kolommen. Als er een regel is gevonden kunt u op de knop "Ok" klikken of de Enter/Return-toets gebruiken. De knop annuleren, of de Esc-toets mag ook gebruikt worden. Het zoekformulier sluit automatisch.
De grootte van het scherm kan gewijzigd worden door met de muis de rand of hoek op te en klikken en vast te houden. Deze instelling wordt na het aanpassen onthouden.
De kolommen zijn breder/smaller maken door op het grid-hoofd tussen de kolommen op het verticale streepje te klikken en vast te houden. Deze instellingen worden onthouden.
In het invoer vak achter zoektekst kan een tekst worden ingetypt. deze zoektekst wordt gebruikt als filter over ALLE kolommen. In onderstaand voorbeeld wordt er gezocht op 'big'
In de eerste regel van het grid bevindt zich een filterbalk. Via deze filterbalk kan men filtreren in de desbetreffende kolom op een tekst. Als er in een kolom wordt begonnen met typen dan zal na het drukken op de “enter” toets het filter geactiveerd worden. U mag meerdere kolommen filteren.
Er kan op het zoekformulier ook gesorteerd worden. Op elke kolom kan er van laag naar hoog, (Pijltje omhoog rechts in kolom hoofd) of van hoog naar laag gesorteerd worden (Pijltje omlaag rechts in kolom hoofd). De naam in de kolom hoofd wordt dan rood. Het sorteren wordt geactiveerd als er op de kolom hoofd wordt geklikt. De volgorde van op welke kolom het eerst wordt gesorteerd wordt aangegeven met een getal 1,2,3 etc. in de kolom hoofd. De volgorde kan bepaald worden door EERST alle kolommen op NIET sorteren te zetten, en dan 1e kolom hoofd klikken, 2e etc... Het sorteren wordt onthouden. In dit onderstaan voorbeeld, 1e kolom "receptnummer" van laag naar hoog, en 2e kolom naam van laag naar hoog.
Op de laatste kolom van het zoekformulier bevindt zich een pijltje met de knop naar beneden. Via deze knop kunnen er kolommen aan / uit gezet worden, ook kunnen snel alle sorteringen uitgezet worden. De breedte van elk kolom komt ook weer op de standaard breedte te staan.
Er kan een export gemaakt worden naar excel van de gegevens die zichtbaar zijn in het zoekscherm. Dit met behulp van de knop rechts onder. Er wordt dan gevraagd om deze export een bestandsnaam te geven, en op te slaan.